1973 Volvo P1800 ES

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:

 

Mail ons:

 

Volvo
P1800 ES
Op aanvraag

Groen (kleur 110)
Leder, cognac
B20, 1986cc
Injectie
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

28-02-1973
110.971 km
APK bij aflevering

Originele auto met lage kilometerstand en uitgebreide historie

De Volvo P1800 ES is een hertekening op basis van de P1800. De 1800ES is slechts twee jaar gemaakt, er zijn er dan ook maar ongeveer 8000 van gemaakt, wat dit een zeer zeldzaam model maakt. De meeste zijn geëxporteerd naar de Verenigde Staten, vandaar dat veel exemplaren met een mijlenteller zijn uitgerust. De lange achterruiten en de glazen achterdeur maken dat de 1800ES ook wel de sneeuwwitje auto genoemd wordt. De latere Volvo 480 en de C30 zijn duidelijk gebaseerd op de 1800ES. 
 
De techniek is hetzelfde als die van de Volvo P1800, groot voordeel is dat er meer ruimte is voor bagage en ook is het mogelijk dat er iemand achterin zit, aangezien de daklijn doorloopt. 
 
Dit betreft een prachtige auto uit 1973. De auto is in uiterst originele staat met de bijbehorende patina maar ook de onderhoudshistorie. Deze auto is in 2020 geïmporteerd uit de Verenigde Staten, dit verklaart niet alleen de prachtige staat waarin de koets zich bevindt maar ook de mijlenteller. De huidige afgelezen kilometerstand is net geen 111.000 mijlen, dit staat gelijk aan circa 177.000 kilometer. Omgerekend is er per jaar dus slechts 3.500 kilometer met deze auto gereden.
 
De auto staat op standaard velgen welke in zeer goede staat verkeren. De ophanging is standaard maar in goede staat en de remmen werken uitstekend. In combinatie met de nieuwe stoelen met geïntegreerde hoofdsteun is dit dus een erg veilig auto. Het interieur is recent volledig vernieuwd en uitgevoerd in een prachtige cognackleur, de stoelen zitten heerlijk comfortabel en de afwerking van het interieur is van een hoog niveau. Met de originele radio op de achtergrond waant u zich eenvoudig tientallen jaren terug in de tijd.
 
De krachtige B20 injectie motor komt in combinatie met de handgeschakelde vierbak met overdrive vlot mee in het dagelijks verkeer en door de grote bagageruimte onder de doorlopende daklijn maakt dit dan ook de ideale cruiser of comfortabele reisauto. De prachtige originele kleur groen (kleur 110) in combinatie met het fantastische nieuwe lederen cognackleurige interieur en de goede staat van het chroomwerk maken deze auto een lust voor het oog.
 
 
De auto is voorzien van de bekende B20F motor met injectie. De motor is in zeer goede staat, levert goede compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd de oorspronkelijke 96 kw (131 pk) leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak met overdrive komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen.
 
Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo P1800 ES bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.