Volvo 244 GL, 1980

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
244 GL
€ 17.950,-

TZ-574-J
California Wit (kleur 42)
Stof, blauw
B21, 2130 cc
Enkele Stromberg
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
4

30-08-1980
118.308 kilometer
19-11-2024

Handgeschakeld, airco, 118.000 originele kilometers, historie bekend.

Introductie 

Dit betreft een auto uit 1980 welke in 2018 is geïmporteerd en op Nederlands kenteken is gezet. De auto is in 2018 gekocht van de eerste eigenaar en voorzien van een Fins Museum Certificaat, de volledige historie is aanwezig bij de auto. Deze 244 GL is voorzien van de B21 motor met enkele carburateur en is gekoppeld aan een handmatige 4 versnellingsbak. De auto heeft momenteel origineel net iets meer dan 118.000 kilometer op de teller staan. Technisch is de auto de afgelopen jaren volledig nagekeken en waar nodig vernieuwd. Deze auto is beschreven in de Volvologisch editie september 2019.

Exterieur

Het koetswerk van de auto is in zeer goede staat en is uitgevoerd in de originele kleur California Wit (kleur 42). De auto staat op een keurige set velgen met goede banden. Het chroomwerk rondom is compleet en in zeer nette staat, alle rubbers zijn aanwezig en in bijzonder goede staat. Alle deuren sluiten zeer netjes zoals te zien is op de foto’s. De auto is voorzien van een Simons uitlaat.

Interieur

Het interieur is in prachtige originele maar zeer nette staat. De voorstoelen zijn voorzien van hoofdsteunen. De deurpanelen zijn in zeer nette staat. De afdekking van het dashboard bevat een scheur maar er is een vervangend exemplaar bij de auto aanwezig. De auto is uitgevoerd met achterruitverwarming. Er is een origineel in-period type radio aanwezig in de auto.

Technisch

De bekende B21 met enkele carburateur (welke is gereviseerd) komt in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak nog altijd zeer goed mee in het dagelijks verkeer. De motor is in prima staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Technisch gezien is de auto in zeer goede staat, het gescheiden remsysteem maakt de auto erg veilig in het hedendaagse verkeer. Alle technische componenten zijn recent nagelopen en daar waar nodig onder handen genomen.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 244 GL bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.