Over ons

 

Volvo Lotte is een bedrijf dat ontstaan is uit de liefde voor klassieke Volvo’s. Ons doel is om deze prachtige wagens op de weg te houden en zoveel mogelijk mensen te laten delen in de passie “klassieke Volvo”.

Volvo Lotte: De naam van het bedrijf komt van de Volvo PV544, ook wel bekend als een “Katterug”, uit 1962: Deze Volvo is gewonnen op de Volvo Klassieker Beurs van 2014 met een lot! Zo onstond de naam Lotte. Na het winnen van deze prachtige klassieker was het ook het lot om de stap te wagen om de passie te kunnen delen met andere klassieker liefhebbers. Zodoende is in 2015 Volvo Lotte in Ophemert gevestigd en verzorgen wij het onderhoud en de restauratie van klassiek Volvo rijdende liefhebbers in de Benelux. 

Onze vestiging in Ophemert (bij tiel) beschikt over een showroom waar wij altijd een 30 tal klassieke Volvo’s in ons aanbod hebben. Tevens hebben wij een volledig uitgeruste werkplaats, met 4 bruggen, die is voorzien van alle wenselijke apparatuur voor alle denkbare werkzaamheden.  Voor de restauratie beschikken wij over een las en restauratie ruimte met spuitcabine. Verder beschikt ons bedrijf over een revisieruimte en een cleanroom voor het opbouwen van de restauratie objecten. 


Activiteiten Volvo Lotte

In en Verkoop 
Wij bieden de mogelijkheid om auto’s in consignatie te verkopen en hebben een ruim aanbod aan eigen klassieke Volvo’s. Wij houden de markt dagelijks in de gaten en kopen zelf alleen maar auto’s in waar we kwalitatief volledig achter staan. Mochten wij in ons aanbod niets hebben wat past binnen uw wensen, hebben wij een groot Europees netwerk opgebouwd om de juiste auto voor de juiste klant te vinden. 

Verhuur
Wij van Volvo Lotte willen uw bijzondere Gelegenheid – trouwerij, jubileum, weekendje weg, nóg specialer maken met onze mooie Volvo klassiekers! Ons doel is het creëren van een echt Wow-effect. Service staat bij ons bovenaan en wij denken in alle opzichten met u mee om uw gelegenheid op en top te maken. U hoeft enkel nog de Volvo te kiezen. Indien transport van en naar de locatie gewenst is, kunnen wij dat ook verzorgen. 

Onderhoud, Onderdelen & Upgrades:
Begonnen met onderdelenverkoop, heeft Volvo Lotte in 2015 Tinustechniek en Advanced Performance Parts overgenomen, waardoor wij alle upgrades voor uw klassieker kunnen aanbieden in ons assortiment. In Ophemert (naast Tiel) beschikt Volvo Lotte over een ruime werkplaats met in totaal 10 bruggen. Hier kunnen wij in al het onderhoud voorzien. Daarnaast hebben wij onze eigen revisie afdeling, dan kunt u denken aan motoren, carburateurs, injectiesystemen. Tevens beschikken wij over een restauratie afdeling en kunnen alle facetten aanbieden, van laswerk, spuitwerk tot volledige restauraties verzorgen tot in de puntjes. 

Stalling
Volvo Lotte biedt u de kans om uw klassieke Volvo te stallen naast andere klassieke Volvo types op onze overdekte en afgesloten externe locatie. Wij kunnen tevens uw auto winterklaar wegzetten en in het voorjaar een lentecontrole doen, zodat u met de zonnestralen weer veilig de weg op kunt.  

Uiteraard bent u ook vrijblijvend welkom als liefhebber om de diverse bijzonder zeldzame klassieke volvo’s tussen 1938 en nu te bezichtigen.

220+

Tevreden klanten

5+

Jaar ervaring

3000+

Koppen koffie