Volvo PV444, 1952

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
PV444
€ 12.500,-

AL-93-14
Zwart (kleur 19)
Stof, grijs
B14, 1380cc
Enkele Zenith
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

30-06-1952
89.393 km
APK plicht vervallen

Perfecte basis voor restauratie, split window voor en achter, B14.

Introductie

Dit betreft een originele PV444 uit 1952 welke in 1980 is geimporteerd en op Nederlands kenteken is gezet. De auto biedt een goede basis voor een restauratie. Het is een auto met zowel voor als achter split window en bevindt zich in een uiterst originele staat.

Exterieur

De auto is hard en in zeer originele staat. Het betreft hier een auto met zowel voor als achter het prachtige split window design. Het chroomwerk is origineel doch in algeheel nette staat. Het lakwerk vertoont patina.

Interieur

Het interieur is origineel maar in zeer nette staat. De deurpanelen en de hemel verkeren tevens in netto staat. De auto is voorzien van het zeldzame oudere model dashboard wat men niet vaak meer ziet.

Technisch

De auto is voorzien van een originele B14 motor met een enkele Zenith carburateur. De motor is in technisch nette staat en levert goede compressie op alle cilinders. De ophanging is en remmerij is in standaard en originele staat. Tijdens een eventuele (deel)restauratie kan deze auto niet alleen cosmetisch maar ook technisch naar een hoger plan gebracht worden.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo PV444 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.