Volvo Amazon, 1960

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon
VERKOCHT

DM-15-23
Twotone blauw/wit (org.)
Half leder, lichtblauw
B16, 1582cc
Enkele Zenith
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
4

28-02-1960
2.015 km
APK plicht vervallen

Vroeg model, zeldzame details en in absolute topstaat

Introductie

Dit betreft een prachtig vroeg model uit 1960. De auto is in absolute topstaat, zowel interieur als exterieur verkeerd deze auto in zeldzaam goede (en correcte) staat. Tal van de oorspronkelijke onderhoudsstickers zijn nog zichtbaar in de B-stijl. Technisch is de auto in perfecte staat. De whitewall banden staan prachtig onder de originele twotone kleurstelling.
 

Exterieur

Het exterieur van de auto is in absolute topstaat. De auto toont prachtig in de originele two-tone kleurstelling. De auto staat op zeer nette, originele, dichte velgen voorzien van white-wall banden. De auto bevat enkele unieke details zoals; gescheiden tochtraampjes in de achterortieren, de achterklepgreep, het doorlopende dashboard en de bijbehorende dashboard layout welke in latere modeljaren niet aanwezig zijn.
 

Interieur

De klassieke combinatie van de prachtige originele twotone kleurstelling en het lichtblauwe halflederen interieur geven deze auto een echte klassieke uitstraling. Het interieur is recent opnieuw bekleed en uitgevoerd in een halfleder lichtblauw. Zowel de dakhemel als de bovenkant van het dashboard zijn nieuw en in topstaat. 

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B16 motor met een enkele Zenith carburateur welke volledig is gereviseerd. De motor is in technisch topstaat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto ondanks haar leeftijd en beperkte vermogen nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De ophanging en remmerij is standaard uitgevoerd maar volledig nieuw.
 
Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.