Volvo Amazon 121, 1962

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 121
Prijs op aanvraag

PM-62-36
Grijs (kleur 80)
Leder/skai, rood
B18, 1780cc
Enkele Zenith
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

01-01-1962
25.991 km
APK plicht vervallen

Zeer originele staat, vroeg model met unieke details.

Introductie

De Volvo Amazon is medio jaren 50 getekend door Jan Wilsgaard en werd in september 1956 aan het publiek gepresenteerd als de opvolger van de populaire PV444. Na de start van de productie in maart 1957 bleek de Amazon toch te duur om een echte opvolger van de ‘goedkope’ PV444 te worden. Vanaf 1958 kwam de massa productie van de Amazon echt op gang en in totaal zijn er ruim 650.000 exemplaren van de band gerold.

De auto stond, en staat nog altijd, bekend als zeer solide en degelijk, dit verklaart ook het grote aantal Amazons dat nog bestaat en rondrijdt. Een van de meest kenmerkende feiten omtrent de Amazon (en de PV544) was de introductie van de driepuntsgordel zoals deze vandaag nog altijd gebruikt wordt.

Exterieur

Dit betreft een zeer origineel en net exemplaar uit 1962. De auto is uitgevoerd in de prachtige (relatief zeldzame) kleur grijs, kleurnummer 80, en staat rondom prachtig in de lak. De auto heeft zijn hele leven in het hoge noorden van Zweden doorgebracht, hier wordt niet met zout gestrooid waardoor de auto goed bewaard is gebleven. De anti-steenslag strips op de dorpels van de auto en de roosters voor de koplampen zijn hier nog stille getuige van. Dit betreft een vroeg exemplaar van de bekende en geliefde tweedeurs variant welke in oktober 1961 is geintroduceerd. De vele originele details zoals onder andere het oude type grill, logo op het voorscherm en de greep van de achterklep verraden ook dat het een vroeg model betreft.

De auto staat rondom zeer goed in de lak. De prachtige kleur grijst geeft de auto een klassieke doch stijlvolle uitstraling in combinatie met de (echte) white wall banden en dichte velgen met rode accenten. De auto is rondom voorzien van prachtige chroomdetails. Alle rubbers zijn aanwezig en in goede staat, de deuren sluiten zeer netjes aan, alle panelen kloppen en de originele naden zijn zichtbaar. De auto staat op een zeer goede set velgen en banden.

Interieur

Ook in het interieur is op diverse plaatsen te zien dat dit een vroeg model Amazon betreft, onder andere het klassieke stuur is prachtig. Met het oog op veiligheid was de Amazon ook standaard voorzien van een bekleed dashboard, uniek medio jaren 50!

Het rode interieur is in prachtige staat en maakt de klassieke uitstraling in combinatie met het grijze interieur helemaal af. De deurpanelen zijn in super staat, het hemeltje is zeer goed en het dashboard dekje is vrij van scheuren. Het dashboard zelf is onverprutst en biedt ruimte aan een klassieke stijl radio welke in de originele uitsparing zit. Alle knoppen en schakelaar werken naar behoren en het stuurwiel is voorzien van een comfortabele lederen afwerking.

Technisch

De auto is voorzien van de standaard B18 motor met enkele Zenith carburateur. Gekoppeld aan de standaard M40 handgeschakelde 4-versnellingsbak biedt de Amazon voor haar tijd een zeer comfortabele, indien gewenst licht sportieve, rij-ervaring. Naar de maatstaven van het hedendaagse verkeer komt de auto nog altijd prima mee. De auto kan gebruikt worden voor dagelijks verkeer maar komt het best tot zijn recht tijdens een ontspannen rondje in het weekend over de prachtige binnenwegen welke Nederland rijk is.

De smetteloze motorruimte is een stille getuige van de liefde waarmee deze auto is behandeld. Wordt u de volgende verzorger van dit prachtige exemplaar van de Volvo Amazon?

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 121 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.