Volvo P210 Duett Pickup, 1962

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
P210 Duett Pickup
€ 12.950,-

DH-98-63
Twotone, rood/zwart
Half leder, rood
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

22-12-1962
19.237 km
APK plicht vervallen

Vanuit Duett omgebouwde pickup, rijdend project.

Introductie

Dit betreft een auto welke oorspronkelijk als P210 (Duett) in 1962 van de productieband is gerold. Hij is op een later moment omgebouwd naar een pickup. In 1994 is de auto naar Nederland geïmporteerd. De auto is voorzien van een LPG installatie en daardoor erg gunstig te rijden. De auto kan zoals hij is in gebruik worden genomen maar zou ook een perfecte basis kunnen zijn voor een restauratie. Wij komen graag met u in contact over de mogelijkheden tot een restauratie.

Exterieur

De auto is gelet op de leeftijd in nette staat. De auto staat op standaard velgen. Het chroomwerk is in nette staat, de voorbumper zou vervangen mogen worden voor een origineel exemplaar. Het lakwerk vertoont wat patina maar is nog in nette staat. De auto is voorzien van een gangsterkappa. Het exterieur van deze auto biedt een perfecte basis tot restauratie.

Interieur

Het interieur is in originele staat, momenteel zijn de stoelen voorzien van hoezen. De deurpanelen en hemel verdienen, evenals het stuurwiel, wat aandacht. Om de auto af te maken en naar een volgend niveau te tillen is restauratie een goede optie voor dit exemplaar.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met een enkele Stromberg carburateur. De motor is in technisch goede staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De ophanging en het remsysteem zijn standaard maar in prima werkende staat. De auto is uitgevoerd met een LPG installatie.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Duett Pickup bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.