Volvo P1800, 1963

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
P1800 Racer
Op aanvraag

Niet van toepassing
Blauw metallic
Niet van toepassing
B18, 1784cc
Dubbele SU
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

1963
0 km
Niet van toepassing

Origineel Amerikaanse auto welke in 1993 is gerestaureerd en omgebouwd naar raceauto.

Introductie

Dit betreft een Amerikaanse 1800 uit 1963. Deze auto is in het verleden vanuit Amerika naar Nederland geïmporteerd en op datzelfde moment omgebouwd naar een raceauto om deel te nemen aan de HARC races. De aut is voorzien van de correct FIA papieren en HTP. Deze auto is geschikt om direct deel te nemen aan races, kampioenschappen of trackdays. Deze auto staat niet op kenteken en mag dus niet op de openbare weg.

Exterieur

Alle deuren en panelen sluiten netjes. Het aanwezige chroomwerk is rondom in nette staat. De zijramen en achterruit zijn vervangen voor perspex ten behoeve van gewichtsbesparing. De auto is voorzien van snelsluitingen op zowel de motorkap als het kofferdeksel. De auto is voorzien van een externe hoofdstroomschakelaar.

Interieur

Het originele interieur is volledig verwijderd om de auto geschikt te maken voor de racerij. De auto is voorzien van een volledige rolkooi, racestoel, perspex zijruiten, custom deurpanelen, 5 punts veiligheidsgordel en een blusinstallatie.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met dubbele SU carburateur. De motor is in technisch zeer goede staat, de motor is volledig opgebouwd ten behoeve van de racerij. De auto is voorzien van een bijpassende M41 handmatige 4 versnellingsbak. Het volledige FIA HTP is op aanvraag beschikbaar.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo P1800 Racer bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.