Volvo PV544, 1963

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
PV544
€ 16.950,-

MS-64-24
Mintgroen (kleur 73)
Half leder, cognac/grijs
B18, 1780cc
Enkele Zenith
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

01-05-1963
11.473 km
APK plicht vervallen

Originele Nederlandse auto, technisch vernieuwd

Introductie

Dit betreft een originele Nederlandse auto uit 1963. De auto is recent op technisch vlak aangepakt. Zowel het remsysteem als het koelsysteem zijn grotendeels vernieuwd. De nieuwe whitewall banden staan prachtig onder de originele mintgroene kleur. Het exterieur is opgefrist en het interieur is opnieuw bekleed. De klassieke combinatie van de prachtige mintgroene kleur (kleur 73) en het cognackleurige halfleren interieur maken deze auto een echte klassieke verschijning.

Exterieur

De auto staat op standaard velgen van het 1962 modeljaar. Het chroomwerk is in algeheel nette staat. Het lakwerk vertoont wat patina maar is nog in prima staat. De raamrubbers verdienen hier en daar wat aandacht. De auto staat op nieuwe recent gemonteerde whitewall banden.

Interieur

Het interieur is recent opnieuw bekleed en uitgevoerd in een prachtige halfleren cognackleur. De deurpanelen en de hemel verkeren in goede staat. De auto is voorzien van een recenter model cassettespeler/radio.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met een enkele Zenith carburateur. De motor is in technisch goede staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De ophanging is standaard maar in goede staat en de remmen werken na de recente vernieuwing uitstekend. Door de vernieuwde elementen van het rem- en koelsysteem is de auto veilig voor zowel recreatief als dagelijks gebruikt.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo PV544 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.