Volvo PV544 Sport, 1963

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
PV544 Sport
VERKOCHT

JS-05-50
Wit (kleur 79)
Half leder, rood
B18, 1780cc
Dubbele SU
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

13-11-1963
3.512 km
APK plicht vervallen

Originele Nederlandse Sport, volledig cosmetisch en technisch gerestaureerd.

Introductie

Dit betreft een originele Nederlandse PV544 Sport uit 1963. De auto is volledig gerestaureerd en in topstaat. De auto is zowel cosmetisch als technisch aangepakt en waarschijnlijk op dit moment in betere staat dan op de dag dat deze auto de fabriek heeft verlaten. Tijdens de restauratie is de auto volledig opnieuw gespoten in de originele kleur wit (kleur 79). De restauratie van deze auto is volledig gedocumenteerd en wordt bij de auto geleverd. De foto rapportage van deze auto spreekt voor zich.

Exterieur

Tijdens de restauratie is de auto volledig opnieuw gespoten in de originele kleur wit (kleur 79). De auto is rondom voorzien van nieuw chroom, nieuwe rubbers, nieuwe banden en een zeer nette set velgen in de originele kleur met nieuwe wieldoppen en banden. De bodem is tevens volledig aangepakt tijdens de restauratie en smetteloos. Alle deuren en panelen sluiten zeer netjes.

Interieur

Tijdens de restauratie van de auto is het interieur volledig aangepakt, het interieur verkeerd momenteel dan ook in nieuwstaat. De auto is voorzien van een halfleren interieur in de kleur rood. De deurpanelen en de hemel van de auto zijn in nieuwstaat. De combinatie van het witte exterieur en rode interieur maakt deze auto een ware lust voor het oog. Het dashboard is in nieuwstaat en voorzien van een mooie retro radio in de originele uitsparing. De lintmeter en de bedieningsknoppen zijn in nieuwstaat.

Technisch

Tijdens de restauratie is de auto op technisch vlak volledig aangepakt. De motor is gereviseerd en in zeer goede staat. De B18 motor levert voldoende compressie op alle cilinders. In combinatie met de dubbele carburateurs levert de auto, zeker voor zijn leeftijd, nog meer dan voldoende vermogen om vlot mee te komen in het dagelijkse verkeer. De motor is gekoppeld aan een standaard M40 handgeschakelde 4-versnellingsbak. De auto staat rondom op trommelremmen en de ophanging is standaard maar wel volledig vernieuwd.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo PV544 Sport bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.