Volvo PV544, 1964

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
PV544
VERKOCHT

AL-39-26
Donkerblauw
Half leder, rood
B18, 1780cc
Enkele Weber
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

30-06-1964
17.127 km
APK plicht vervallen

Uitgebreide historie aanwezig incl. fotorapportage van restauratie.

Introductie

Dit betreft een eerder gerestaureerde auto uit 1964 welke in 2003 is geïmporteerd naar Nederland. De auto is in algemeen zeer goede staat. De auto is bij restauratie opnieuw gespoten in (een niet originele Volvo kleur) donkerblauw, in combinatie met het rode halfleren interieur is deze auto prachtig om te zien. Tijdens de restauratie is de auto voorzien van een Weber carburateur in combinatie met een Simons sportuitlaat. De combinatie van deze aspecten maakt de auto veilig en comfortabel in het huidige verkeer. Er is een uitgebreide historie van deze auto aanwezig, de oudere restauratie is volledig gedocumenteerd en gefotografeerd.

Exterieur

De auto staat op standaard velgen welke zijn voorzien van nette wielkappen. Het chroomwerk rondom is in goede staat. Alle rubbers zijn netjes en de deuren sluiten keurig aan.

Interieur

Het interieur is tijdens de restauratie volledig opnieuw bekleed. Ook is de auto voorzien van voorstoelen met hoofdsteunen ten behoeve van de veiligheid in het dagelijkse verkeer. Alle deurpanelen zijn vernieuw en de dakhemel is in zeer nette staat. Het dashboard is vrij van scheuren en in goede staat. De auto is voorzien van de originele radio.

Technisch

Door de aanpassing naar de Weber carburateur is de auto een stuk krachtiger dan vergelijkbare modellen met de originele carburateur. De motor is in technisch goede staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. In combinatie met de Simons sportuitlaat klinkt de auto prachtig. De ophanging is standaard maar in goede staat en de remmen werken uitstekend.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo PV544 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.