Volvo 1800S, 1965

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800S
Op aanvraag

Nog in te voeren
Wit (kleur 79)
Nader te bepalen
B18, 1784cc
Dubbele SU
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

1965
0 km
APK plicht vervallen

Perfecte basis voor restauratie, nauwelijks laswerk.

Introductie

Dit betreft een Amerikaanse 1800S uit 1965. Deze auto is in 2022 vanuit Amerika naar Nederland getransporteerd. De auto dient nog te worden ingevoerd en te worden voorzien van een Nederlands kenteken. De auto is sinds 1987 in bezit geweest van de vorige eigenaar en heeft slechts 2 eigenaren gehad. De originele onderhoudsboekjes zijn ingevuld en aanwezig. Deze auto biedt een perfecte basis voor een restauratie, er zit weinig laswerk aan de auto.

Exterieur

Alle deuren en panelen sluiten netjes. Er zit weinig laswerk aan de body van de auto. De oorspronkelijke kleur van de auto is wit (kleur 79), indien gewenst kan de kleur van de auto tijdens de restauratie aangepast worden. Graag komen wij met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Interieur

Het interieur is nog volledig origineel en dient aangepakt/gerestaureerd te worden. Tijdens de restauratie kunnen alle keuzes met betrekking tot het interieur nog worden bepaald. Wij komen graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Technisch

Bij de auto is de bekende B18 motor met dubbele SU carburateur aanwezig. Tevens is er bij de auto een 4 versnellingsbak + overdrive aanwezig. De motor en versnellingsbak zijn in originele staat, het is momenteel nog niet bekend of deze gebruikt kunnen worden. De auto dient technisch volledig aangepakt te worden. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden hieromtrent te bespreken.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.