Volvo Amazon 121, 1965

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 121
VERKOCHT

FU-83-91
Donkerblauw (kleur 96)
Leder/skai, blauw
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

10-03-1965
29.391 km
APK plicht vervallen

Zeer strakke gerestaureerde auto, van binnen en buiten nieuw in de lak.

Introductie

Dit betreft een prachtig gerestaureerd 2-deurs exemplaar uit 1965. Het is een origineel Nederlandse auto. De historie van de auto is gedeeltelijk aanwezig. De auto is voorzien van een overdrive. Zowel het exterieur als het interieur en de bodem staan nieuw in de lak. De originele kleur donkerblauw (kleur 96) in combinatie met het blauw interieur maken de auto een plaatje om te zien.

Exterieur

De auto staat op een mooie set velgen met wieldoppen welke in zeer goede staat verkeren. Alle deuren sluiten perfect. Het chroomwerk is rondom in algeheel goede staat. Alle rubbers zijn aanwezig, in perfecte staat en goed sluitend.

Interieur

Het interieur is standaard maar in zeer nette staat en vrij van scheuren. Het dashboard (inclusief het dashboard dekje) zijn in perfecte staat. De deurpanelen en de hemel zijn zeer netjes. De auto is voorzien van een in-period type radio.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met enkele Stromberg carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak met overdrive komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 121 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.