Volvo Amazon 121, 1965

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 121
€ 16.500,-

AL-72-13
Lichtblauw (kleur 89)
Leder/skai, zwart
B18, 1780cc
Enkele Zenith
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

30-07-1965
99.172 km
APK plicht vervallen

Brede stalen velgen, originele kleur 89, leuke instapper.

Introductie

Dit betreft een leuk 2-deurs exemplaar uit 1965. De auto is in 2004 op Nederland kenteken gezet. De auto staat op een nette set verbreedde stalen velgen. De originele kleur lichtblauw (kleur 89) geeft de auto in combinatie met het zwarte interieur een klassieke jaren 60 look.

Exterieur

De auto staat op een mooie set verbreedde stalen velgen welke in goede staat verkeren. Alle deuren sluiten netjes. Het chroomwerk is rondom prima staat. Alle rubbers zijn aanwezig en in goede staat.

Interieur

Het interieur is standaard maar in nette staat. Het dashboard is in goede staat, het dashboarddekje is aan vervanging toe. De deurpanelen en de hemel zijn zeer netjes. De auto is voorzien van een in-period type radio.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met enkele Zenith carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 121 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.