Volvo Amazon Cabrio, 1965

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon Cabrio
Niet te koop

PM-40-25
Donkergrijs (kleur 80)
Leder/skai, creme
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

15-10-1965
0 km
APK plicht vervallen

Cabrio op kenteken, rijdende restauratie, enkel incl. restauratie te koop.

Introductie

Dit betreft een officiele Volvo Amazon Cabrio op kenteken, de auto is in 1965 als normale Volvo Amazon van de band gerold en circa 20 jaar geleden omgebouwd naar een cabrio. Deze auto is in 2022 geïmporteerd naar Nederland. De originele kleur grijs (kleur 80) staat de cabrio erg mooi.

Exterieur

De auto staat op een mooie set verbreedde velgen met goede banden. Alle deuren sluiten keurig. Tijdens de ombouw naar de cabrio is de auto verstevigd middels zware balken aan de onderzijde van de auto. Alle deuren kunnen gewoon open en dicht, deze zijn dus niet dichgelast. De auto dient verder gerestaureerd te worden, graag komen wij met u in contact om de mogelijkheden van een restauratie naar uw wens te bespreken.

Interieur

Het interieur is momenteel uitgevoerd in een creme kleur. Het interieur kan nog volledig aangepakt te worden, hierin is het dus nog mogelijk uw eigen wensen/voorkeuren tentoon te stellen. Wij bespreken dan ook graag de enorme hoeveelheid aan mogelijkheden hiervan met u.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met enkele Stromberg carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De auto is momenteel voorzien van een Simons sportuitlaat wat maakt dat de auto super klinkt. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon Cabrio bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.