Volvo Amazon 121, 1966

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 121
€ 16.950,-

03-ZT-13
Donkerblauw (kleur 96)
Leder/skai, rood
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
4

15-11-1966
97.776 km
APK plicht vervallen

Origineel Nederlandse auto, 4-deurs, leuke daily of rijdende restauratie.

Introductie

Dit betreft een origineel Nederlandse 121 4-deurs Amazon uit 1966. Dit betreft een leuke daily driver or rijdende restauratie. De auto biedt een perfecte basis om gerestaureerd te worden of omgebouwd te worden tot auto voor de rittensport. 

Exterieur

De body is in nette staat maar zeker niet perfect. De auto staat op een nette set standaard velgen welke in goede staat verkeren. Alle deuren sluiten netjes. Het chroomwerk is rondom is algeheel redelijke staat. Alle rubbers zijn aanwezig, in acceptabele staat en goed sluitend. De auto is voorzien van een trekhaak.

Interieur

Het interieur is standaard maar in goede staat. Het dashboard (inclusief het dashboard dekje) zijn in goede staat. De deurpanelen en de hemel zijn in zien er zeer netjes uit uit. Er is een recenter type radio in de auto geplaatst, tevens is het dashboard voorzien van een analoge klok.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met enkele Stromberg carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 121 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.