Volvo Amazon 121, 1966

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact:

 

Volvo
Amazon 121
VERKOCHT

AR-48-47
Donkergrijs (kleur 80)
Leder/skai, rood
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

22-09-1966
88.393 km
APK plicht vervallen

Zeer strakke nette auto,
super staat, origineel

Introductie

Dit betreft een prachtig 2-deurs exemplaar uit 1966. Deze auto is in 2012 geïmporteerd naar Nederland. De historie van de auto is gedeeltelijk aanwezig. De originele kleur grijs (kleur 80) in combinatie met het rode interieur maken de auto een plaatje om te zien.

Exterieur

De auto staat op een mooie set velgen met wieldoppen welke in goede staat verkeren. Alle deuren sluiten perfect. Het chroomwerk is rondom is algeheel goede staat. Alle rubbers zijn aanwezig, in perfecte staat en goed sluitend. De auto is voorzien van een trekhaak.

Interieur

Het interieur is standaard maar in nieuwstaat. Het dashboard (inclusief het dashboard dekje) zijn in perfecte staat. De deurpanelen en de hemel zijn in zien er fantastisch uit. Er is op dit moment geen radio in de auto aanwezig.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met enkele Stromberg carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 121 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.