Volvo Amazon 122S, 1966

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 122S
VERKOCHT

41-58-BT
Rood (kleur 46)
Leder/skai, zwart
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

16-09-1966
13.350 km
APK plicht vervallen

Origineel Nederlandse auto, oudere restauratie, historie aanwezig, schuifdak, trekhaak.

Introductie

Dit betreft een prachtige origineel Nederlandse 122S uit 1966. De auto is in het verleden gerestaureerd, deze restauratie is voorzien van een volledige fotorapportage. De historie van de auto is aanwezig. De auto staat zeer netjes in de lak, is voorzien van een schuifdak en in technisch zeer nette staat. De motor is origineel voorzien van een dubbele carburateur echter is er in het verleden voor gekozen een enkele carburateur te plaatsen.

Exterieur

De auto staat op een mooie set verbreedde velgen welke in goede staat verkeren. Alle deuren sluiten netjes. Het chroomwerk is rondom is algeheel prima staat. Alle rubbers zijn aanwezig, in goede staat en goed sluitend. De auto is voorzien van een schuifdak en een trekhaak.

Interieur

Het interieur is standaard maar in goede staat. Het dashboard (inclusief het dashboard dekje) zijn in goede staat. De deurpanelen en de hemel zijn in zien er zeer netjes uit uit. Er is een recenter type radio in de auto geplaatst, deze is voorzien van Bluetooth.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor. De dient oorspronkelijk te zijn uitgevoerd met een dubbele carburateur echter is er bij deze auto in het verleden voor gekozen dit aan te passen naar een enkele Stromberg carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 122S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.