Volvo Amazon 122S, 1966

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 122S
GERESERVEERD

DM-93-37
Wit (kleur 79)
Leder/skai, zwart
B20, 1980cc
Enkele Zenith
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
4

28-02-1966
21.279 km
APK plicht vervallen

4-deurs, Simons uitlaat, verbreedde stalen velgen.

Introductie

Dit betreft een origineel 122S in de zeldzamere 4-deursuitvoering uit 1966. De combinatie van het witte exterieur (origineel kleur 79) met het zwarte interieur maakt de auto een prachtige klassieke verschijning. De Simons uitlaat en verbreedde stalen velgen geven de auto daarentegen toch een iets stoerdere look. De auto is in zowel technisch als optisch vlak in zeer goede staat.

Exterieur

De body is in nette staat en staat rondom goed in de lak. De auto staat op een nette set verbreedde stalen velgen met banden welke in goede staat verkeren. Alle deuren sluiten netjes. Het chroomwerk is rondom is algeheel zeer goede staat, op veel plaatsen is de auto voorzien van nieuw chroom. Alle rubbers zijn aanwezig en in goede staat. De verbreedde stalen velgen geven de auto in combinatie met de Simons uitlaat een wat stoerdere uitstraling.

Interieur

Het interieur is in goede staat. De voorstoelen zijn voorzien van hoofdsteunen en bieden goede ondersteuning. De auto is voorzien van een 123GT dashboard dekje. Het dashboard (inclusief het dashboard dekje) zijn in zeer goede staat. De deurpanelen en de hemel zijn in zien er zeer netjes uit uit. Er is een recenter type radio met bluetooth onder de originele radio in de auto geplaatst, Deze nieuwere radio is dus niet geplaatst in de oorspronkelijke uitsparing, hier is nog een origineel klassiek type radio aanwezig.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B20 motor met enkele Zenith carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto vlot zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed. De auto klinkt wat stoerder dan een standaard Amazon door de plaatsing van de Simons sportuitlaat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 122S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.