Volvo 1800S, 1967

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800S
VERKOCHT

AH-47-24
Lichtblauw (kleur 89)
Leder, zwart
B18, 1778cc
Dubbele SU
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2 Deurs

30-06-1967
33.564 km
APK plicht vervallen

Technisch zeer fijne auto, prachtige kleurencombinatie.

Introductie

De Volvo P1800 is oorspronkelijk eind jaren 50 ontworpen in opdracht van Volvo als opvolger van de helaas weinig verkochte P1900. De opdracht van Volvo voor de ontwikkeling kwam voort uit de wens op een sportief model op de Europese en Amerikaanse markt te lanceren. In totaal zijn er nog geen 48.000 stuks van de 1800 serie geproduceerd, iets meer dan 22.000 stuks betreffen de tussen 1963 en 1969 geproduceerde S (Sweden) modellen. 

De Volvo 1800 serie biedt een perfect alternatief als exclusieve sportauto uit de jaren ’60 tegenover de vaak velen malen hoger geprijsde Europese exoten uit deze periode. Bijkomend voordeel, u doet rijdend in deze prachtige auto niets onder voor Roger Moore in de rol van Simon Templar in ‘The Saint’!

 

Exterieur

Deze 1800S uit de latere productieserie is het toonbeeld van sportief doch stijlvol rijden. De auto is uitgevoerd in de originele kleur lichtblauw (kleur 89) in combinatie met een zwart lederen interieur. Deze specifieke kleur lichtblauw is in totaal op minder dan 2.000 auto’s geproduceerd en daarmee een prachtige en unieke verschijning op de Nederlandse wegen. De auto’s uit het bouwjaar 1967 kenmerken zich onder andere in het nieuwe type grill met verticale details, nieuwe stijl deurgrepen en doorlopende sierlijst op de flanken in plaats van de bekende ‘hockeystick’.
 
Deze 1800S is een prachtig exemplaar wat rondom zeer netjes in de lak staat. Alle chroomdelen zijn netjes en in goede staat. Alle originele naadjes zijn aanwezig, een stille getuige van de onverprutste staat van de auto. Alle panelen sluiten netjes aan, de rubbers zijn aanwezig en in goede staat en de auto staat op een zeer nette set velgen voorzien van goede banden. De originele kleur lichtblauw accentueert de lijnen van de auto fantastisch.
 

Interieur

Deze serie 1800S kenmerkt zich door het prachtige klassieke dashboard. Deze serie is onder andere voorzien van een vernieuwde opslagruimte op de tunnelbak en een verbeterd sluitingsmechanisme van het fragiele ventilatieraam in de portieren.
 
De auto is voorzien van een prachtig stijlvol zwart lederen interieur wat in nette staat is. Het interieur heeft een prachtig patina, er zijn hier en daar wat kleine beschadigingen aanwezig door de tand des tijds. Het dashboard is in zeer nette en originele staat, alle klokken zijn netjes en in werkende staat, het dashboarddekje verdient wat aandacht. De hemel van de auto is in nette staat maar verdient wat aandacht. De deurpanelen zijn in zeer nette staat. Momenteel is er een klassiek type radio in de auto aanwezig.
 

Technisch

De 1800S is standaard uitgevoerd met een B18 motor met dubbele SU carburateurs. Standaard leverde de 1800S in deze standaard configuratie circa 115PK, dit vermogen wordt soepel aan de grond gebracht door de handgeschakelde 4-versnellingsbak met overdrive.

Deze auto is technisch gezien in zeer fijne staat. De soepele B18 motor gekoppeld aan de handgeschakelde 4-versnellingsbak met overdrive komt nog altijd zeer soepel mee in het huidige verkeer. De ophanging en remmerij zijn standaard uitgevoerd maar in nette staat. Als men in deze auto rondrijdt voelt men aan alles dat er nooit op technisch onderhoud is bespaard, technisch is de auto in zeer fijne staat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.