Volvo Amazon 122S, 1967

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 122S
€ 13.950,-

17-HX-91
Twotone rood/creme
Leder/skai, zwart
B18, 1780cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

30-06-1967
66.794 km
APK plicht vervallen

Twotone, whitewall banden, LPG, trekhaak, leuke instapper.

Introductie

Dit betreft een Amazon 122S uit 1967. De auto is in 1975 naar Nederland gehaald en heeft sindsdien slechts 3 eigenaren gehad. De auto is gespoten in een prachtige klassieke twotone kleurencombinatie. De whitewall banden geven de auto een mooie retro uitstraling. De auto is voorzien van LPG.

Exterieur

Het koetswerk van de auto is in prima staat, evenals de velgen voorzien van whitewall banden. Het chroomwerk en de rubbers zijn in nette staat. De deuren sluiten goed en de deurrubbers zijn in prima staat. De auto is voorzien van een trekhaak.

Interieur

Het zwarte interieur is in nette staat. Het hemeltje van de auto en de deurpanelen zijn in zeer nette staat. De auto is voorzien van een nieuw type radio, het dekje van het dashboard is in goede staat.

Technisch

Technisch gezien is de auto in originele maar goede staat. De auto is voorzien van de bekende B18 motor met enkele Stromberg carburateur. De motor is in prima staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen met rembekrachtiger werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 122S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.