Volvo Amazon 123 GT, 1967

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 123 GT
€ 24.500,-

Nadere info volgt
Grijs (kleur 80)
Leder/skai, zwart
B18, 1780cc
Dubbele SU
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

07-06-1967
77.071 km
APK plicht vervallen

Originele GT, oudere restauratie, overgespoten in niet originele GT kleur.

Introductie

Dit betreft een originele Amazon 123 GT uit 1967. De auto is in 1998 naar Nederland geimporteerd en heeft sindsdien slechts 1 eigenaar gehad. Dit betreft een oudere restauratie, tijdens deze restauratie is de auto helaas overgespoten in kleur 80, een originele Volvo kleur maar in deze kleur is de 123 GT origineel nooit geleverd is. De auto biedt een perfect basis om aan te pakken en te transformeren naar een correcte 123 GT.

Exterieur

Het koetswerk van de auto is in aardige staat, evenals de velgen voorzien van chromen wieldoppen. Er heeft reeds laswerk aan de auto plaatsgevonden. Tijdens de voorgaande restauratie is de auto helaas in een nieuwe originele kleur voor een 123 GT gespoten. Het chroomwerk en de rubbers zijn in redelijke staat. De deuren sluiten goed.

Interieur

Het zwarte interieur is in nette staat. Het hemeltje van de auto en de deurpanelen zijn in nette staat. De auto is momenteel niet voorzien van een radio, de uitsparing is in het dashboard aanwezig. Het dekje van het dashboard is in goede staat.

Technisch

Technisch gezien is de auto in originele maar goede staat. De auto is voorzien van de bekende B18 motor met dubbele SU carburateur. De motor is in prima staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak met overdrive kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen met rembekrachtiger werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 123 GT bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.