Volvo Amazon 122S, 1968

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 122S
€ 27.500,-

DM-28-16
Creme (kleur 97)
Leder/skai, cognac
B18, 1780cc
Dubbele SU
LPG
Automaat, 3 versnellingen
2

30-06-1968
17.269 km
APK plicht vervallen

Vers gespoten 122S met dubbele carburateur, automaat en nieuwe chromen bumpers.

Introductie

Dit betreft een prachtige 122S met dubbele carburateur en 3 traps automaatbak uit 1968. De auto is recent opnieuw gespoten in de originele kleur creme (kleur 97). Na de spuitbeurt is de auto rondom voorzien van nieuwe chromen bumpers. Het cognackleurige interieur maakt de auto in combinatie met het creme exterieur een lust voor het oog. De auto staat op een zeer mooie set verbreedde velgen.

Exterieur

Het exterieur is vers gespoten in de originele kleur 97 (creme). De auto staat op een mooie set verbreedde velgen welke in nieuwstaat verkeren. Alle deuren sluiten netjes. Het chroomwerk is rondom in zeer goede staat, zowel de voorbumper als achterbumper zijn nieuw geplaatst na het spuiten van de auto. Alle rubbers zijn aanwezig, in goede staat en goed sluitend. 

Interieur

Het interieur is standaard maar in zeer goede staat. Het dashboard (inclusief het dashboard dekje) zijn in goede staat. De deurpanelen en de hemel zijn in zien er zeer netjes uit uit. De auto is voorzien van een nieuwer type vlinderstuur. Er is momenteel geen radio in de auto aanwezig.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B18 motor met dubbele carburateur. De motor is in goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de automatische driebak komt de auto goed van zijn plaats en kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer, invoegen, uitvoegen en of inhalen zullen geen enkel probleem vormen. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 122S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.