Volvo Amazon 222S Combi, 1968

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:

 

 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 222S Combi
VERKOCHT

AH-09-02
Donkerblauw (kleur 96)
Leder/skai, creme
B18, 1780cc
Dubbele SU
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
4

28-02-1968
52.062 km
APK plicht vervallen

Origineel dubbele carburateur, zeldzame kleurencombinatie, sportuitlaat, bilstein dempers.

Introductie

Dit betreft een auto uit 1968 welke in 2000 is geïmporteerd en op Nederlands kenteken is gezet. Sinds het moment van import heeft deze auto 1 eigenaar gehad. Het betreft een originele 222S met dubbele SU carburateur en overdrive. De kleurencombinatie van het exterieur en interieur is zeldzaam. De historie van dit voertuig is gedeeltelijk aanwezig.

Exterieur

Het koetswerk van de auto is in algemeen goede staat, de auto staat goed in de lak. De auto is uitgevoerd in de originele kleur donkerblauw (kleur 96). Het chroomwerk is in originele en nette staat. De imperial geeft de auto een klassieke uitstraling. De auto staat op een set verbreedde stalen velgen met goede banden.

Interieur

De voorstoelen zijn uitgevoerd met hoofdsteunen en in goede staat. De voorstoelen en de achterband zijn in goede staat en niet doorgezeten. De achterbank is neerklapbaar voor additionele bagageruimte (voor zover dit nodig is in een Amazon Combi). Zowel de afdekking van het dashboard als de hemel zijn nieuw. De radio is in-period.

Technisch

De bekende B18 met dubbele SU carburateur komt in combinatie met de handgeschakelde vierbak met overdrive zeer goed mee in het dagelijks verkeer. De motor is in prima staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Technisch gezien is de auto in originele maar goede staat. De auto is voorzien van een Simons sportuitlaat en de ophanging heeft een upgrade gehad, deze is nu voorzien van Bilstein schokdempers. De auto staat op een zeer nette set brede stalen velgen.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 222S Combi bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.