Volvo 164, 1969

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
164
VERKOCHT

PM-33-19
Blauw (kleur 96)
Leer, blauw
B30a, 2980cc
Dubbele Stromberg
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
4

03-04-1969
109.285 km
APK plicht vervallen

Topstaat, GT tellerbak, hoofdsteunen achterin, technisch super.

Introductie

Dit betreft een prachtig auto uit modeljaar 1969. Deze auto is in 2021 geimporteerd naar Nederland. De historie van deze auto is sinds 1995 aanwezig en de kilometerstand is aantoonbaar. Dit betreft een mooie statige 164 welke volledig geupdate is en een lust voor het oog door de combinatie van de blauwe lak met het blauwe leren interieur.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in zeer goede staat, het lakwerk rondom is zeer netjes. Alle deuren en panelen sluiten netjes aan. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto is voorzien van een sportuitlaat. De auto staat op een prachtige set GT velgen met wieldoppen en goede banden.

Interieur

Het interieur van de auto is in algeheel zeer nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat, zowel de voorstoelen als achtersbank zijn uitgevoerd met hoofdsteunen. Het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn nog in fraaie staat. Het dashboard is zeer netjes en voorzien van een GT tellerbak. Het dashboard dekje is smetteloos.

Technisch

Deze auto is de afgelopen jaren technisch naar een hoger niveau gebracht. De auto is bij een kilometerstand van 96.000 voorzien van een gereviseerde B30 motor met dubbele Stromberg carburateurs (circa 145 pk). De motor is in technisch super staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handmatige 4 versnellingsbak met overdrive komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto. Door de isolatie betreft dit een uiterst prettige reisauto of kan hij worden ingezet voor (meerdaagse) kaartleesritten zoals de Tulpenrallye.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 164 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.