Volvo Amazon 221 Combi, 1969

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 221 Combi
VERKOCHT

DR-10-60
Blauw (kleur 99)
Leder, lichtblauw
B20, 1980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
4

25-02-1969
28.190 km
APK plicht vervallen

Kleur 99, LPG onderbouw, trekhaak, verbreedde stalen velgen.

Introductie

Dit betreft een prachtig laat model uit modeljaar 1969. Zowel optisch als technisch is de auto in nette staat. Het exterieur van de auto is keurige staat, de auto staat rondom goed in de lak (originele kleur 99). De auto is voorzien van een gescheiden remsysteem, de krachtigere B20 motor op LPG en een trekhaak.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in goede staat, het lakwerk rondom is netjes. De auto staat in haar originele kleur 99. Alle deuren en panelen sluiten netjes aan. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto staat op mooie verbreedde velgen met rondom goede banden. De auto is uitgevoerd met een trekhaak.

Interieur

Het interieur van de auto is in nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat. Zowel het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn in goede staat. Het dashboard is netjes en het dashboard dekje is in zeer goede staat. De auto is voorzien van het nieuwere type vlinderstuur. De stoelen zijn voorzien van hoofdsteunen en slaapbeslag, de achterruit is verwarmd.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B20 motor met een enkele Stromberg carburateur. De motor is in technisch goede staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem en rembekrachtiger met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto.

 
Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 221 Combi bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.