Volvo 1800 E, 1970

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800 E
VERKOCHT

Zweeds
Staalblauw (kleur 102)
Leder, zwart
B20, 1986cc
Injectie
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

1970
249.391 mi
APK plicht vervallen

 

Introductie

Dit betreft een prachtige auto uit 1970. Deze auto is in het verleden reeds gerestaureerd en ziet er nog altijd prachtig uit in de originele kleur 102. Deze auto is geïmporteerd uit de Verenigde Staten en staat momenteel nog op Zweeds kenteken. De huidige afgelezen kilometerstand is net geen 250.000 mijlen. 

Exterieur

De koets van de auto is in algeheel nette staat, veel van de originele details zijn nog aanwezig zoals de puntlassen in de wielkasten en orginele dorpels. De auto staat op een paar zeer nette, originele, velgen met goede banden. Het chroomwerk van de auto is rondom in prima staat. De rubbers verdienen hier en daar nog wat aandacht.

Interieur

Het interieur is in originele maar nette staat. De stoelen zitten goed, zijn niet doorgezakt en hebben geen noemenswaardige beschadigingen. De stoelen zijn voorzien van hoofdsteunen. De deurpanelen en de hemel van de auto zijn in nette staat. Het dashboard dekje is in originele staat. Er is een recenter type radio in de auto geplaatst.

Technisch

De krachtige B20 injectie motor komt in combinatie met de handgeschakelde vierbak met overdrive vlot mee in het dagelijks verkeer. De motor is in technisch goede staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. De ophanging is standaard maar in goede staat en de remmen werken uitstekend.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800 E bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.