Volvo 1800 E, 1970

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800 E
€ 49.500,-

AL-10-32
California wit (kleur 42)
Leder, rood
B20, 1986cc
Injectie
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

28-02-1970
10.884 km
APK plicht vervallen

Matching numbers, gerestaureerd, geupgrade, origineel, prachtige kleurencombinatie.

Introductie

Dit betreft een prachtig exemplaar uit 1970 welke in 2020 deels is gerestaureerd door ons. De auto bood toen een perfecte, ongerestaureerde originele basis. Van het origine is het een Amerikaanse auto, tijdens de deelrestauratie is de auto voorzien van de ‘Europese’ details. De originele mijlenteller is in 2008 vervangen voor een kilometerteller, de tellerstand was op het moment van vervangen aantoonbaar circa 109.000 mijl. De kilometerteller welke is geplaatst in 2008 had een tellerstand van 0, sindsdien is er dus circa 11.000 kilometer met de auto gereden. De auto is goed gedocumenteerd en tijdens de deelrestauratie voorzien van een fotorapportage. Ten tijde van de deelrestauratie zijn tevens diverse technische aspecten van de auto geupgrade, denk hierbij aan ledverlichting, het injectiesysteem en de wegligging/ophanging.

Exterieur

De koets van de auto is in algeheel nette en roestvrije staat, veel van de originele details zijn nog aanwezig zoals de puntlassen in de wielkasten en de originele dorpels. De auto staat zeer netjes in de lak. Zoals op de foto’s te zien is sluiten alle panelen keurig. De auto staat op een paar zeer nette, originele, klaverbladvelgen met goede banden. Zowel al het chroomwerk als alle rubbers zijn tijdens de deelrestauratie in 2020 volledig vervangen.

Interieur

Het interieur is in zeer nette staat. Het leer is vernieuwd tijdens de deelrestauratie in 2020. De stoelen zitten goed en zijn niet doorgezakt. De stoelen zijn voorzien van hoofdsteunen. De deurpanelen en de hemel van de auto zijn in zeer goede staat. Het dashboard dekje is in originele staat. Het dashboard is in prachtige originele en onverprutste staat, de originele radio is nog aanwezig in het onverzaagde dashboard deze is echter niet meer in werking. In de middenconsole is een geupgrade modern audiosysteem geplaatst incl. speakers en bluetooth functionaliteiten.

Technisch

De krachtige originele, matching numbers, B20 met DJetronic injectiesysteem komt in combinatie met de handgeschakelde vierbak met overdrive vlot mee in het dagelijks verkeer. De motor is in originele maar zeer goede staat. De motor is in technisch goede staat, levert zeer goede compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. De ophanging is geupgrade en aan de voorzijde verlaagd, dit kan indien gewenst terug gebouwd worden naar de originele hoogte.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800 E bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.