Volvo Amazon 131, 1970

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 131
Prijs op aanvraag

DM-72-32
Blauw (kleur 99)
Leder, lichtblauw
B20, 1.980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 + overdrive
2

30-06-1970
24.784 km
APK plicht vervallen

Laat model, gescheiden remsysteem, overdrive, airco, stuurbekrachtiging, LPG

Introductie

Dit betreft een prachtig laat model uit modeljaar 1970. Zowel optisch als technisch is de auto in zeer goede staat. Het exterieur van de auto is in zeer goede en nette staat. De auto staat rondom prachtig in de lak (originele kleur 99). De auto is voorzien van een gescheiden remsysteem, airco, stuurbekrachtiging, de krachtigere B20 motor op LPG en een vierbak met overdrive.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in zeer goede staat, het lakwerk rondom is zeer strak. De auto staat in haar originele kleur 99. Alle deuren en panelen sluiten zeer netjes aan. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto staat op mooie verbreedde velgen en is voorzien van een Simons sportuitlaat welke de auto een net iets stoerdere uitstraling en sound geven.

Interieur

Het interieur van de auto is in nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat. Zowel het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn zeer netjes. Het dashboard is netjes en het dashboard dekje is in goede staat. De auto is voorzien van het nieuwere type vlinderstuur. De stoelen zijn voorzien van hoofdsteunen en slaapbeslag. De achterruit is verwarmd en de auto is uitgevoerd met airco.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B20 motor met een enkele Stromberg carburateur. De motor is in technisch goede staat en uitgevoerd met een snellere nokkenas. De motor levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak met overdrive komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem en rembekrachtiger met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto. Door de uitvoering met stuurbekrachtiging rijdt de auto erg makkelijk en stuurt erg comfortabel. 

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.