Volvo Amazon 131, 1970

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 131
VERKOCHT

DH-75-16
Twotone groen/creme
Halfleder, grijs
B20, 1.980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

28-02-1970
42.127 km
APK plicht vervallen

Laat model, technisch doorontwikkeld, trekhaak.

Introductie

Dit betreft een prachtig laat model uit modeljaar 1970. Dit betreft een van de laatste gebouwde Amazons. Technisch is de auto in nette staat. Het exterieur van de auto is in originele staat. De auto is voorzien van LPG, middels de trekhaak, de krachtigere B20 motor en de comfortabele stoelen met hoofdsteunen een ideale daily driver of reisauto.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in nette staat, het lakwerk rondom oogt klassiek door de two-tone kleurencombinatie. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto staat op mooie velgen met mooie chromen inleg welke de auto een net iets stoerdere uitstraling geven.

Interieur

Het interieur van de auto is in nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat. Zowel het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn zeer netjes. Het dashboard is netjes en het dashboard dekje is in goede staat. De auto is voorzien van een in-period type radio. De auto is voorzien van het nieuwere type vlinderstuur.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B20 motor met een enkele Stromberg carburateur. De motor is in technisch goede staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.