Volvo 142, 1972

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
142
VERKOCHT

AH-84-31
Zongeel (kleur 107)
Leer/stof, zwart/lichtgroen
B20, 1.980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 + overdrive
2

27-10-1972
266.870
APK plicht vervallen

LPG, wegenbelastingvrij, overdrive uit jonger type auto, zeer goed in de lak.

Introductie

Dit betreft een prachtig auto uit modeljaar 1972. Het koetswerk van deze auto is in zeer goede staat. De auto staat rondom erg goed in de lak. De auto is voorzien van een LPG installatie en uitgevoerd met een overdrive uit een jonger model. Deze auto is wegenbelastingvrij, in combinatie met de LPG installatie dus financieel gunstige auto om te rijden.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in zeer goede staat, het lakwerk rondom is zeer strak. Alle deuren en panelen sluiten netjes aan. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto staat op een set nette velgen met wieldoppen en goede banden.

Interieur

Het interieur van de auto is in algeheel nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat, de voorstoelen zijn uitgevoerd met hoofdsteunen. Zowel het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn zeer netjes. Het dashboard is netjes en het dashboard dekje is in goede staat. De auto is voorzien van een recenter type radio. De auto is uitgerust met een achterruit verwarming. 

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B20 motor met een enkele Stromberg carburateur. De motor is in technisch goede staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak met overdrive komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 142 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.