Volvo 164, 1972

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
164
€ 21.500,-

AH-39-17
Goud
Leer, cognac
B30, 2.979cc
Dubbele Stromberg
LPG
Automaat
4

28-02-1972
132.722
APK plicht vervallen

Historie incl. eerste garantieboek aanwezig, originele auto, LPG, onverprutst, lage kilometerstand.

Introductie

Dit betreft een prachtig auto uit modeljaar 1972. Deze auto is sinds 2000 in bezit van de laatste eigenaar. De historie van deze auto, inclusief onder andere het eerste garantieboekje, is aanwezig. De auto is voorzien van LPG. Dit betreft een mooie statige 164 welke onverprutst is en een lust voor het oog door de combinatie van de gouden lak met het cognac interieur.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in zeer goede staat, het lakwerk rondom is zeer netjes. Alle deuren en panelen sluiten netjes aan. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto staat op een set nette velgen met wieldoppen en goede banden.

Interieur

Het interieur van de auto is in algeheel zeer nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat, de voorstoelen zijn uitgevoerd met hoofdsteunen. Zowel het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn nog in fraaie staat. Het dashboard is origineel en onverprutst, er is nooit een radio geïnstalleerd geweest. Het dashboard dekje is smetteloos.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B30 motor met dubbele Stromberg carburateurs. De motor is in technisch super staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de automatische versnellingsbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 164 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.