Volvo 164E, 1973

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
164E
VERKOCHT

54-69-XP
Blauw (kleur 96)
Leer, rood
B30, 2.979cc
Injectie
LPG
Automaat
4

09-05-1973
335.520
13-11-2024 (laatste APK gehad)

Sinds 1994 in bezit van laatste eigenaar, 2007 gereviseerde motor geplaatst, schuifdak, trekhaak.

Introductie

Dit betreft een prachtig auto uit modeljaar 1973. Deze auto is sinds 1994 in bezig van de laatste eigenaar. In 1999 is de auto volledig overgespoten en in 2007 voorzien van een gereviseerde motor. Bij 310.000 kilometer is de auto voorzien van een LPG installatie. Deze auto is wegenbelastingvrij, in combinatie met de LPG installatie dus financieel gunstige auto om te rijden.

Exterieur

De carrosserie van de auto is in zeer goede staat, het lakwerk rondom is zeer netjes. Alle deuren en panelen sluiten netjes aan. Het chroomwerk en alle rubbers zijn in nette staat. De auto staat op een set nette velgen met wieldoppen en goede banden. De auto is voorzien van achterruit verwarming.

Interieur

Het interieur van de auto is in algeheel zeer nette staat. De bekleding van de stoelen is in zeer nette staat, de voorstoelen zijn uitgevoerd met hoofdsteunen. Zowel het hemeltje als de deurpanelen in de auto zijn nog in fantastische staat. Het dashboard en het dashboard dekje zijn smetteloos. De auto is voorzien van een origineel type radio. 

Technisch

De auto is voorzien van de bekende B30 motor met injectie. De motor is in technisch super staat en levert goede compressie op alle cilinders. Gekoppeld aan de automatische versnellingsbak komt de auto ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het hedendaagse verkeer. De combinatie van het gescheiden remsysteem met onder andere de ontwikkeling van de tweedelige stuurstang maken dit een erg veilige auto.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 164E bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.