Volvo 1800 ES, 1973

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800 ES
€ 36.500,-

SG-GH-20
Oranje (kleur 113)
Leder/skai, zwart
B20, 1986cc
Injectie
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

28-02-1973
221.687 miles
APK bij aflevering

Unieke kleur, bijzonder goede staat, technisch top.

Introductie 

Dit betreft een auto uit 1973 welke in 1997 is geïmporteerd uit Amerika en op Nederlands kenteken is gezet. Deze 1800 ES is uitgevoerd met een overdrive gekoppeld aan de handmatige 4 versnellingsbak. De auto is in bijzonder originele staat en technisch de laatste jaren helemaal nagelopen en waar nodig aangepakt. De onderhoudshistorie van deze auto is praktisch volledig aanwezig. De combinatie van de oranje kleur met het zwarte interieur maakt de auto een parel voor het oog.

Exterieur

Het koetswerk van de auto is in zeer goede staat en is uitgevoerd in de originele kleur oranje (kleur 113). De auto staat op een keurige set velgen met goede banden. Het chroomwerk rondom is in zeer nette staat, alle rubbers zijn aanwezig en in nette en goede staat.

Interieur

Het interieur is in prachtige originele maar zeer nette staat. De deurpanelen zijn in zeer nette staat. De afdekking van het dashboard is nieuw en de hemel is in goede staat. De auto is uitgevoerd met achterruitverwarming. Er is een origineel in-period type radio aanwezig in de auto.

Technisch

De bekende B20 met injectie komt in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak met overdrive noch altijd zeer goed mee in het dagelijks verkeer. De motor is in prima staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Technisch gezien is de auto in zeer goede staat, het gescheiden remsysteem maakt de auto erg veilig in het hedendaagse verkeer. Alle technische componenten zijn recent nagelopen en daar waar nodig onder handen genomen.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800 ES bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.