Volvo 1800 ES, 1973

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:

 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800 ES
€ 31.500,-

73-YD-96
Groen (kleur 110)
Leder, cognac
B20, 1986cc
Injectie
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

28-02-1973
110.971 km
APK bij aflevering

Originele auto met lage kilometerstand en uitgebreide historie

Introductie

Dit betreft een prachtige auto uit 1973. De auto is in uiterst originele staat met de bijbehorende patina maar ook de onderhoudshistorie. Deze auto is in 2020 geïmporteerd uit de Verenigde Staten, dit verklaart niet alleen de prachtige staat waarin de koets zich bevindt maar ook de mijlenteller. De huidige afgelezen kilometerstand is net geen 111.000 mijlen, dit staat gelijk aan circa 177.000 kilometer. Omgerekend is er per jaar dus slechts 3.500 kilometer met deze auto gereden.

Exterieur

De prachtige originele kleur groen (kleur 110) in combinatie met het fantastische nieuwe lederen cognackleurige interieur en de goede staat van het chroomwerk maken deze auto een lust voor het oog. Het chroom verkeerd in uiterst nette staat. Alle raam- en deurrubbers zijn aanwezig en in goede staat. De auto staat op standaard velgen welke in zeer goede staat verkeren.

Interieur

Het interieur is recent volledig vernieuwd en uitgevoerd in een prachtige cognackleur, de stoelen zitten heerlijk comfortabel en de afwerking van het interieur is van een hoog niveau. De stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen maken deze auto een heerlijke cruiser of een veilige daily driver. Met de originele radio op de achtergrond waant u zich eenvoudig tientallen jaren terug in de tijd.

Technisch

De krachtige B20 injectie motor komt in combinatie met de handgeschakelde vierbak met overdrive vlot mee in het dagelijks verkeer. Door de grote bagageruimte onder de doorlopende daklijn maakt dit dan ook de ideale cruiser of comfortabele reisauto. De ophanging is standaard maar in goede staat en de remmen werken uitstekend.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800 ES bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.