Volvo 164 E, 1974

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
164 E
€ 27.500,-

85-XV-13
Lichtblauw (kleur 111)
Leder, zwart
B30, 2979cc
Injectie, D-Jetronic
Benzine
Automaat, 3 versnellingen
4

19-04-1974
323.161 km
28-08-2024

Origineel Nederlandse auto, automaat, schuifdak, ideale cruiser.

Introductie

2 jaar na de introductie van de Volvo 140 serie werd de Volvo 164 als top-segment versie van de 144 gepresenteerd. De 164 werd standaard voorzien van een 6-cilinder, voor het eerst in 20 jaar tijd kon men een Volvo kopen met meer dan 4 cilinders. Om voldoende ruimte te hebben voor de 6-cilinder motor werd de auto getekend met een grotere neus dan de 140 serie. In eerste instantie werd de 164 geleverd met dubbele carburateurs, later werd hier de injectie variant aan toegevoegd. In totaal zijn er net iets meer dan 146.000 exemplaren van de 164 van de band gerold.

Dit betreft een origineel Nederlands geleverd exemplaar uit de latere serie voorzien van het injectiesysteem. De auto is voorzien van de bekende 3-traps automaat, in combinatie met de standaard luxe uitrusting van de 164, het schuifdak en het geruisloze injectiesysteem is deze auto een ideale cruiser of daily driver. Het uiterlijk van de auto toont dat de auto altijd met liefde is behandeld en niet compleet is verwaarloosd of opgereden. Met deze auto kunt u nog jaren genieten van iedere kilometer!

Exterieur

Zoals reeds aangegeven is de 164 qua exterieur een 144 voorzien van een nieuwe, langere, neus om de krachtige 6 cilinder kwijt te kunnen. Het front van de auto is tevens volledig aangepast ten opzichte van de 140 serie om de auto een luxere uitstraling te geven en in het hogere segment te kunnen plaatsen. De prachtige grill in combinatie met de dubbele ronde koplampen geven de auto een tijdloze en elegante uitstraling.

De auto is in zeer nette staat, rondom staat de auto netjes in de originele kleur lak (kleur 111). Alle chrome componenten zijn aanwezig en in goede staat. Alle panelen van deze auto sluiten zeer net aan en de originele naadjes zijn zichtbaar. De auto is voorzien van een keurige set velgen voorzien van goede velgen. De bumpers zijn in nette staat en vrij van grote beschadigingen. De auto is voorzien van een trekhaak.

Interieur

Daar waar het exterieur van de 164 gelijkenissen vertoond met de 140 serie is het interieur volledig aangepast aan het luxe segment waar de 164 op gericht was.

De auto is voorzien van een rijke lederen uitstraling, de stoelen staan goed in het leer en zijn vrij van beschadigingen. De voorstoelen zijn voorzien van hoofdsteunen. Het dashboard is in onverprutste, nette en originele staat en het schuifdak sluit netjes en is waterdicht. De deurpanelen en hemel van de auto zijn in zeer goede staat.

Technisch

Deze 164 uit de latere productieserie is voorzien van de 3.0 liter 6 cilinder en voorzien van het uiterst comfortabele D-Jetronic injectiesysteem. Gekoppeld aan de automatische versnellingsbak biedt deze auto een heerlijke rijbeleving aan zowel bestuurder als passagiers. De auto is door de hoge kwaliteit van afwerking ideaal om ingezet te worden als cruiser of simpelweg als daily driver.

Technisch gezien is deze auto in zeer goede staat, altijd keurig onderhouden en de auto rijdt en schakelt heerlijk. Zowel de ophanging als de remmerij van de auto zijn in prima staat en mede door de aanwezigheid van het gescheiden remsysteem maar bijvoorbeeld ook de hoofdsteunen is dit een uiterst veilige auto, ook naar de maatstaven van vandaag de dag. Wordt u de volgende eigenaar welke deze heerlijke 164 over vaderlands wegen stuurt?

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 164 E bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.