Volvo 244 GL, 1979

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
244 GL
€ 16.950,-

27-KDN-8
Lichtblauw (kleur 139)
Stof, grijsbruin
B21, 2130cc
Enkele Stromberg
Benzine
Automaat, 3 versnellingen
4

02-05-1979
173.930 km
23-10-2025

Zeer onverprutste staat, 174.000 originele kilometer, aankoopbewijs uit Wenen aanwezig.

Introductie

De Volvo 200 serie is als opvolger van de 100 serie getekend door Jan Wilsgaard voor Volvo in de jaren 70. De auto is in totaal 20 jaar in productie geweest en in deze periode zijn er meer dan 2.8 miljoen auto’s van de 200 modelserie van de band gerold. De productie van de 200 serie is gestart in 1974 en deze specifieke auto betreft een model uit een van de vroege modeljaren. 

De auto is oorspronkelijk verkocht en geleverd aan iemand uit Wenen, hierna is de auto in 2009 naar Nederland geimporteerd en heeft in Nederland sindsdien slechts 1 eigenaar gehad. De auto is altijd gekoesterd en met liefde behandeld, dit is meer dan duidelijk zichtbaar gelet op de super staat waar de auto in verkeerd. In Nederland is dit model inmiddels een zeldzame verschijning die zelfs een bepaalde cultstatus heeft bereikt. De huidige kilometerstand van slechts 174.000 km in combinatie met de fantastische staat van de auto staat garant voor nog jarenlang zorgeloos rijplezier. 

Exterieur

Het modeljaar 1979 was het eerste bouwjaar waarin de nieuwe, kenmerkende, vierkante koplampunits werden geintroduceerd. Tevens werd het nieuwe type grill in productie genomen. Ondanks het feit dat het modeljaar 1979 al veel van de zo herkenbare elementen van de 240 serie heeft is het duidelijk zichtbaar door kleine details dat het een vroeg model betreft.

Deze auto is rondom in zeer nette staat, dit is duidelijk zichtbaar aan de kwaliteit van de lak en het prachtige chroomwerk. Alle panelen van deze auto sluiten bijzonder netjes en de originele naadjes en puntlassen zijn op veel plekken nog duidelijk herkenbaar. Door de manier waarop er door de jaren heen voor deze auto is gezorgd is het een echte tijdcapsule geworden.

Interieur

In 1978 werd de volledige 200 serie voorzien van opnieuw ontworpen stoelen om meer zitcomfort te bieden. De zitbeleving van een comfortabele fauteuil is gewaarborgd gebleven maar het is duidelijk zichtbaar dat de ondersteuning substantieel is verbeterd.

Het interieur van deze auto is in algemeen zeer goede staat, vrij van grote beschadigingen en de stoelen zijn niet ‘doorgezeten’. Het dashboard is in zeer nette en originele staat, de hemel van de auto en deurpanelen zijn origineel doch nog altijd zeer netjes.

Technisch

Deze 244 GL is voorzien van de geliefde 2100cc B21 motor met enkele carburateur uit de vroege modellen van de 240. Gekoppeld aan de automatische versnellingsbak is het naar de maatstaven van vandaag nog altijd een zeer comfortabele auto voor zowel korte als lange afstanden. Technisch is deze auto van modeljaar 1979 voorzien van een aantal upgrades waardoor het rijcomfort er enorm op vooruit ging, standaard werd de auto bijvoorbeeld voorzien van sterkere schokbrekers en dikkere stabilisatorstangen. De 200 serie werd vooral in Amerika geroemd om de veiligheid en was hierin lange tijd de maatstaf.

De auto is altijd zeer goed onderhouden en rijdt dan ook werkelijk fantastisch. De motor loopt perfect en de auto schakelt zeer soepel. Zoals in de motorruimte te zien is werd deze auto door de jaren heen gekoesterd door haar eigenaren en is er nooit bespaard op onderhoud. Wordt u de volgende eigenaar welke dit prachtige exemplaar in al haar glorie verder koestert?

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 244 GL bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.