Volvo 244 Turbo, 1981

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
244 Turbo
VERKOCHT

89-JTJ-8
Mystic Silver (kleur 130-1)
Stof, beige
B21FT, 2127 cc
Bosch K-Jetronic + Turbo
Benzine
Hangeschakeld, 4 + overdrive
4

08-10-1981
168.334 km
13-11-2024

Originele en onverprutste auto, schuifdak, trekhaak, historie.

Introductie

De Volvo 200 serie is als opvolger van de 100 serie getekend door Jan Wilsgaard voor Volvo in de jaren 70. De auto is in totaal 20 jaar in productie geweest en in deze periode zijn er meer dan 2.8 miljoen auto’s van de 200 modelserie van de band gerold. De 240 Turbo, geproduceerd als 2-deurs, 4-deurs en station was het sportieve topmodel uit het 240 scala. De 240 Turbo is enkel in de periode 1981 – 1985 geproduceerd. Deze specifieke auto betreft dus een Turbo uit het eerste bouwjaar van de 240 range. Exacte productieaantallen zijn niet bekend gemaakt echter zijn originele 240 Turbo modellen schaars aan het worden.

De Volvo 240 Turbo was het antwoord van Volvo op de snelle sedans van diverse merken zoals BMW en Mercedes in de jaren 80. Met een standaard vermogen van meer dan 150pk door toevoeging van de Turbo (afhankelijk van het bouwjaar) was de 240 Turbo in de jaren 80 reeds een uiterst sportieve en goed rijdende auto. De vele successen van ‘The Flying Brick’ in de autosport zijn hier de getuige van. Dit is uw kans om een stukje Zweedse (autosport)historie te bezitten!

Exterieur

De 240 serie kreeg in 1981 een facelift met de welbekende grote vierkante koplamp units en chromen details in de grill. Deze Volvo 240 Turbo betreft een 4-deurs uitvoering origineel geleverd in de kleur Mystic Silver (kleur 130-1).

De auto staat rondom zeer netjes in haar originele lak. De auto is prachtig origineel, onverprutst en zeer compleet uitgevoerd met onder andere het kanteldak met windvanger en de trekhaak. De auto staat op een set correcte (zogenaamde) Virgo velgen, in de volksmond ook wel Turbo velgen, voorzien van goede banden rondom. Alle panelen sluiten netjes aan, de originele naden zijn nog aanwezig. Alle rubbers en chroom/sierdelen zijn aanwezig en in zeer nette staat.

Interieur

Als onderdeel van de officiele 240 Turbo range is de auto voorzien van een exclusief velour interieur. Verder is het dashboard voorzien van additionele instrumenten zoals de turbodrukmeter, oliedrukmeter en voltmeter. De luxe uitrusting wordt compleet gemaakt met de standaard elektrische ramen, elektrisch verstelbare spiegels, airco en schuifdak met windvanger.

Het interieur van de auto is in zeer goede staat gelet op de leeftijd van de auto. De bekleding is vrij van scheuren en beschadigingen. De hemel en deurpanelen zijn origineel maar zeer netjes. Alle meters en schakelaar werken naar behoren. Het schuifdak is netjes sluitend en waterdicht. Alle deurrubbers zijn aanwezig en in zeer goede staat.

Technisch

De 240 Turbo uit bouwjaar 1981 is standaard voorzien van de B21FT. Dit is een 2.1 liter motor voorzien van Bosch K-Jetronic injectie en T3 Garrett Turbo. Als standaard opties op de exclusieve Turbo range van de 240 serie is de auto voorzien van onder andere stijvere veren, gasgevulde schokbrekers en stabilisatorstangen (zowel voor als achter). De krachtige B21 Turbo motor gekoppeld aan de handgeschakelde 4-versnellingsbak met overdrive komt naar de hedendaagse maatstaven nog altijd zeer goed mee in het dagelijks verkeer. 

Door de luxe standaard uitrusting en technische opties kan de auto zowel comfortabel gereden worden over langere afstanden maar ook flink aan de tand worden gevoeld! De rijbeleving is door de toevoeging van de Turbo fantastisch. Kortom de perfecte combinatie van een comfortabele (dagelijkse) cruiser en een ‘Flying Brick’.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 244 Turbo bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.