Motul Oil

Wij van Volvo Lotte zijn heel enthousiast over onze nieuwe samenwerking met olieproducent Motul. We hebben specifiek voor Motul gekozen vanwege een aantal bijzondere redenen:

  • Motul bestaat al meer dan 150 jaar en heeft zeer veel ervaring met smering voor klassieke techniek;
  • De oldtimerfederatie FEHAC is onlangs een samenwerking aangegaan met Motul en er wordt veel kennis ingebracht door deze producent;
  • Motul ontwikkelt haar producten zelf en er is enorm veel expertise in huis over smeermiddelen en de samenstelling hiervan;
  • Bij Motul is in de samenstelling van de klassieke oliesoorten rekening gehouden met extra bescherming van diverse onderdelen. Ook bij stilstand zorgt dit voor een uitstekende conservering van de gesmeerde delen.

 

Over Motul:

Motul is van origine een Frans bedrijfs dat wereldwijd actief is. Het is gespecialiseerd in het samenstellen, produceren en distribueren van hoogtechnologische motorolie voor motorfietsen, auto’s en andere voertuigen en in smeermiddelen voor de industrie via haar divisie Motul Tech. Sinds meer dan 150 jaar is Motul unaniem erkend om haar kwalitatieve producten, innovatieve ontwikkelingen en engagement op het gebied van motorsport. Motul is ook specialist in synthetische smeermiddelen. Al in 1971 was Motul de eerste olieproducent om te pionieren met de samenstelling van 100% synthetische olie, afgeleid uit de luchtvaartindustrie, waarbij ze gebruik maakten van Ester-technologie. Zo werd de Motul 300v motorolie geboren.

Motul is een trouwe partner van vele constructeurs en raceteams, steeds met het oog op nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de motorsport. Partnerships zijn cruciaal voor de lange geschiedenis van het merk, getuige het groeiende aantal OEM partnerships, Brabus, MV Agusta, RUF, Subaru, Glickenhaus, Suzuki, Caterham etc.

Motul is ook partner van verschillende internationale competities, gerenommeerde oldtimerfestivals en de officiele hofleverancier voor vele raceteams: Trials, Enduro, Endurance Racing (FIA WEC), MotoGP, World Superbike, Supercross, Rallycross, World GT1, 24u van Le Mans (auto’s, motoren en classic), 24u van Spa, Isle of Man TT & Classic TT, de Dakar Rally, Carrera Panamericana, Goodwood Revival Festival, Tour Auto en The Classic in Silverstone.

 

Heeft u vragen betreft het onderhoud aan uw klassieker of wenst u Motul Oil te gaan gebruiken neem dan vooral contact met ons op.