Volvo Amazon 121, 1961

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 121
Prijs op aanvraag

DL-22-18
Zwart (kleur 19)
Half leder, rood/grijs
B18, 1780cc
Enkele Zenith
Benzine
Handmatig, 4 versnellingen
2

28-02-1961
91.672 km
APK plicht vervallen

Vroeg type grill, gangsterkap, zeer net interieur, vroeg model.

Introductie

Deze prachtige Volvo Amazon uit 1961 is in 1995 naar Nederland geïmporteerd. Het betreft een vroeg type Amazon met mooie originele details zoals het vroege type grill, de achterklepgreep, bumper en het doorlopende dashboard. De auto staat in haar originele, relatief zeldzame, kleur zwart (kleur 19) en toont prachtig in combinatie met de rode accenten van zowel het exterieur als het interieur.

Exterieur

De auto staat rondom netjes in de lak. Deze kleur zwart (kleur 19) is een relatief zeldzame kleur op dit vroege type Amazon. Het chroomwerk is rondom in keurige staat. Alle ramen en deuren sluiten netjes aan, alle rubbers zijn aanwezig en in nette staat. De auto is voorzien van een trekhaak, gangsterkap en een Simons uitlaat welke de auto een iets stoerder uiterlijk en een rauwere sound geeft. De combinatie van de originele kleur zwart met de rode accenten geeft de auto een chique uitstraling.

Interieur

Het interieur is in zeer nette staat. Het dashboard is in nette en onverprutste staat. Het dekje van het dashboard is vrij van scheuren en voorzien van een extra opbergbakje. De lintmeter is werkend en geeft bij benadering de juiste snelheid weer, alle knoppen op het dashboard zijn aanwezig. De deurpanelen en het hemeltje zijn in nette staat. De auto is voorzien van een in-period type radio.

Technisch

De auto is in technisch originele staat. Deze auto is een van de eerste welke is uitgevoerd met een B18 in plaats van een B16. De auto is voorzien van een origineel type B18a motor met (geupgrade) enkele carburateur met voldoende pit om nog goed meekomt in het moderne verkeer. De auto is voorzien van een standaard M40 handgeschakelde 4-versnellingsbak. Technisch is de auto standaard maar in keurige staat. De ophanging en remmerij zijn in goede staat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 121 bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.