Volvo 1800S, 1966

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
1800S
€ 39.500,-

79-47-EG
Wit (kleur 79)
Leder, rood
B20, 1980cc
Enkele Weber
Benzine
Handmatig, 4 + overdrive
2

30-06-1966
01.241 km
APK plicht vervallen

Deels gerestaureerd, prachtige kleurencombinatie, geupgrade B20 motor.

Introductie

De Volvo P1800 is oorspronkelijk eind jaren 50 ontworpen in opdracht van Volvo als opvolger van de helaas weinig verkochte P1900. De opdracht van Volvo voor de ontwikkeling kwam voort uit de wens op een sportief model op de Europese en Amerikaanse markt te lanceren. In totaal zijn er nog geen 48.000 stuks van de 1800 serie geproduceerd, iets meer dan 22.000 stuks betreffen de tussen 1963 en 1969 geproduceerde S (Sweden) modellen. 

De Volvo 1800 serie biedt een perfect alternatief als exclusieve sportauto uit de jaren ’60 tegenover de vaak velen malen hoger geprijsde Europese exoten uit deze periode. Bijkomend voordeel, u doet rijdend in deze prachtige auto niets onder voor Roger Moore in de rol van Simon Templar in ‘The Saint’!

De prachtig gelijnde 1800S uit bouwjaar 1966 is in 2020 naar Nederland geimporteerd. De auto is gedeeltelijk gerestaureerd, deze deelrestauratie is gedeeltelijk gedocumeteerd. Tijdens deze gedeeltelijke restauratie van de auto is er tevens een B20 motor ingebouwd welke is voorzien van een Weber carburateur. De kilometerteller is na afronding van de restauratie netjes op 0 gezet dus de kilometerstand betreft het aantal gereden kilometers sinds de restauratie.

Exterieur

Deze 1800S uit de latere productieserie is het toonbeeld van sportief doch stijlvol rijden. De auto is uitgevoerd in de originele kleur creme (kleur 79) in combinatie met een rood lederen interieur. De auto’s uit het modeljaar 1967 kenmerken zich onder andere in het nieuwe type grill met verticale details, nieuwe stijl deurgrepen en doorlopende sierlijst op de flanken in plaats van de bekende ‘hockeystick’.

De auto is gedeeltelijke gerestaureerd en staat rondom keurig in de lak. De auto heeft rondom nette rubbers, al het chroomwerk is aanwezig en in keurige staat. De deuren sluiten allemaal netjes en veel van de originele naadjes zijn nog zichtbaar. De toevoeging van de minilite velgen geeft de auto een net wat stoerdere uitstraling.

Interieur

Deze serie 1800S kenmerkt zich door het prachtige klassieke dashboard. Deze serie is onder andere voorzien van een vernieuwde opslagruimte op de tunnelbak en een verbeterd sluitingsmechanisme van het fragiele ventilatieraam in de portieren.
 
Tijdens de gedeeltelijke restauratie van de auto is het interieur opnieuw bekleed in prachtig rood leer. Het dashboard is nog volledig intact, alle tellers en meters zijn aanwezig en werken. De hemel van de auto is in nette staat, de deurpanelen zijn opnieuw bekleed.

Technisch

De 1800S is standaard uitgevoerd met een B18 motor met dubbele SU carburateurs. Standaard leverde de 1800S in deze standaard configuratie circa 115PK, dit vermogen wordt soepel aan de grond gebracht door de handgeschakelde 4-versnellingsbak met overdrive.

De auto is tijdens de restauratie voorzien van een B20 motor welke is uitgevoerd met een enkele Weber carburateur. Gekoppeld aan de handgeschakelde 4-versnellingsbak met overdrive komt de auto zeer goed mee in in het dagelijks verkeer. De toevoeging van de Weber carburateur geven de motor net iets meer pit en een stoerdere sound. De ophanging en remmerij is standaard uitgevoerd maar in goede staat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo 1800S bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.