Volvo Amazon 131, 1966

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 131
€ 14.500,-

AL-14-53
Rood (kleur 46)
Leder/skai, zwart
B20, 1980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

22-12-1966
66.507 km
APK plicht vervallen

Leuke instapper, B20 motor, kanteldak, LPG.

Introductie

Deze mooie rode 2-deurs Amazon is in 1966 geproduceerd en in 2002 naar Nederland geïmporteerd. Dit betreft een leuke instapklassieker of daily driver. De auto is rondom in nette staat en biedt de juiste basis om de auto verder op punt te zetten ofwel gewoon lekker dagelijks in te genieten. De auto staat in de originele kleur rood (kleur 46) en is voorzien van een LPG installatie, B20 motor en kanteldak.

Exterieur

Deze Amazon staat in de originele kleur rood (kleur 46). De lak is rondom in nette staat. De auto is voorzien van een kanteldak. Het chroomwerk is rondom in nette staat, de rubbers zijn allemaal aanwezig en sluiten netjes. De auto staat op een standaard set velgen voorzien van nette banden.

Interieur

Het zwarte interieur van de auto is in nette staat. De auto is voorzien van een (niet origineel) GT-stuur en klokje op de tunnelbak. De deurpanelen zijn in goede staat, het hemeltje verdient wat aandacht. Het dashboard dek heeft een aantal scheuren/beschadigingen maar is verder in nette staat. De auto is voorzien van een moderner type radio.

Technisch

De auto is voorzien van een krachtigere B20 motor met enkele Stromberg carburateur. De auto is technisch gezien in nette staat en komt, zeker door de B20 motor, nog prima mee in het dagelijkse verkeer. De auto is voorzien van de standaard bekende M40 handmatige 4-versnellingsbak. De ophanging en de remmerij zijn standaard uitgevoerd maar in goede staat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.