Volvo Amazon 222 S Combi, 1967

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 222 S Combi
€ 29.500,-

DR-47-23
Donkergroen (kleur 94)
Leder/skai, cognac
B20, 1980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 + overdrive
4

28-02-1967
62.514 km
APK plicht vervallen

Klassieke kleur, overdrive, stuurbekrachtiging, LPG.

Introductie

Dit betreft een Amazon 222 S Combi uit 1967. De auto is in 1997 naar Nederland gehaald. De auto is in het verleden opnieuw gespoten in de originele kleur 94, deze kleur combineert prachtig met het cognac kleurige interieur. De auto is zowel cosmetisch als technisch in goede staat.

Exterieur

Het koetswerk van de auto is in goede staat en roestvrij, de auto staat rondom goed in de lak. Het chroomwerk en de rubbers zijn in nette staat. De deuren sluiten netjes en de deurrubbers zijn in nette staat. De 2-delige achterklep is in goede staat en sluit netjes.

Interieur

Het cognac interieur is in zeer goede staat. Het hemeltje van de auto en de deurpanelen zijn in zeer nette staat. Er is op dit moment geen radio in de auto aanwezig, het dekje van het dashboard is in goede staat.

Technisch

Technisch gezien heeft de auto meerdere upgrades gehad en is hij in goede staat. De auto is voorzien van de bekende B20 motor met enkele Stromberg carburateur. De auto is voorzien van stuurbekrachtiging en hierdoor een ideale cruiser of stadsauto. De motor is in prima staat, levert voldoende compressie op alle cilinders en zal bij benadering nog altijd het oorspronkelijke vermogen leveren. Gekoppeld aan de handgeschakelde vierbak met overdrive kan er veilig worden deelgenomen aan het hedendaagse verkeer. De ophanging is standaard maar in prima staat en de remmen met rembekrachtiger werken goed.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 222 Combi bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.