Volvo Amazon 221 Combi, 1968

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken: 
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 221 Combi
€ 16.950,-

DL-84-32
IJsblauw (kleur 95)
Half leder, zwart
B18, 1780cc
Enkele Zenith
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
4

28-02-1968
63.036 km
APK plicht vervallen

Originele kleur IJsblauw (kleur 95), LPG, heerlijk rijdende auto.

Introductie

Deze mooie Volvo Amazon Combi (221) uit 1968 is uitgevoerd in haar originele kleur IJsblauw (kleur 95). Het betreft een auto welke in het 1995 naar Nederland is geïmporteerd en de afgelopen jaren bij ons in het onderhoud is geweest. Het is een heerlijke rijdersauto welke is voorzien van een LPG installatie. De prachtige kleurencombinatie van het ijsblauwe exterieur en zwarte interieur geven de auto auto een tijdloze klassieke uitstraling.

Exterieur

De auto is uitgevoerd in de originele kleur ijsblauw (kleur 95) waarin de auto oorspronkelijk ook van de fabrieksband is gerold. De auto staat rondom netjes in de lak. Alle chroomdelen zijn aanwezig en in prima staat, alle panelen sluiten mooi aan en de rubbers zijn aanwezig en in nette staat. De auto staat op een mooie set verbreedde stalen velgen voorzien van een set banden in goede staat.

Interieur

De auto is voorzien van een net zwart interieur, enkel de bestuurdersstoel heeft een zichtbare (instap)beschadiging in de wang van de zitting. Het dashboard is nette en originele staat, de lintmeter werkt naar behoren en alle knoppen zijn aanwezig en werkend. Het dashboard dekje is in goede staat en vrij van grote beschadigingen. De deurpanelen en het hemeltje zijn in nette staat.

Technisch

De auto is voorzien van de gekende B18 motor en uitgevoerd met een enkele carburateur. Gekoppeld aan de standaard M40 handgeschakelde 4-versnellingsbak rijdt de auto heerlijk en komt hij nog meer dan goed mee in het hedendaagse verkeer. De remmerij en de ophanging zijn standaard uitgevoerd maar in algeheel prima staat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon 221 Combi bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.