Volvo Amazon 131, 1969

Specificatie:

Merk:
Type:
Prijs:

Kenteken:
Kleur exterieur:
Kleur interieur:
Motorisering:
Carburatie:
Brandstof:
Transmissie:
Aantal deuren:

Datum eerste toelating:
Afgelezen kilometerstand:
APK:

Unique selling point:
 

Contact: Bekijk collectie:

 

Volvo
Amazon 131
€ 13.500,-

DL-62-14
Twotone rood/creme
Leder, beige
B20, 1.980cc
Enkele Stromberg
LPG
Handmatig, 4 versnellingen
2

30-06-1969
80.464 km
APK plicht vervallen

Laat model, technisch doorontwikkeld, leuke instapper, Simons uitlaat, trekhaak.

Introductie

De Volvo Amazon is medio jaren 50 getekend door Jan Wilsgaard en werd in september 1956 aan het publiek gepresenteerd als de opvolger van de populaire PV444. Na de start van de productie in maart 1957 bleek de Amazon toch te duur om een echte opvolger van de ‘goedkope’ PV444 te worden. Vanaf 1958 kwam de massa productie van de Amazon echt op gang en in totaal zijn er ruim 650.000 exemplaren van de band gerold.

De auto stond, en staat nog altijd, bekend als zeer solide en degelijk, dit verklaart ook het grote aantal Amazons dat nog bestaat en rondrijdt. Een van de meest kenmerkende feiten omtrent de Amazon (en de PV544) was de introductie van de driepuntsgordel zoals deze vandaag nog altijd gebruikt wordt.

Deze leuke Volvo Amazon is in 1969 als onderdeel van de laatste modelserie van de band gerold. De auto is in 1995 naar Nederland geïmporteerd en in het verleden voorzien van een mooie twotone kleurstelling. Het betreft hier een laat model Amazon wat daardoor verder is doorontwikkeld dan haar jongere zusjes. Dit is een leuke instapklassieker om gewoon dagelijks te rijden of als basis te gebruiken voor verdere personalisatie. 

Exterieur

De auto is in het verleden gespoten in een twotone kleurstelling waarbij het dak is voorzien van een wit/creme kleurige lak. De auto staat rondom netjes in de lak, alle chroomdelen zijn aanwezig en in prima staat. Alle deuren en panelen zijn voorzien van de gewenste rubbers en sluiten prima af. De auto staat op een setje velgen wat gespoten is in de kleur van het dak en is voorzien van een nette set banden. Deze Amazon is tevens voorzien van een trekhaak, een sportieve Simons uitlaat en 2 verstralers welke zijn weggewerkt achter de grill van de auto.

Interieur

De auto is voorzien van een creme kleurig interieur. Het hemeltje en de deurpanelen zijn in nette staat. Het dashboard dekje verdient wat aandacht, hier zit helaas door de zon een scheur in. Het dashboard is voorzien van een later type (niet originele) radio. Een van de details waaruit blijkt dat dit een later type Amazon betreft is het vlinderstuur.

Technisch

De auto is voorzien van de bekende 2 liter B20 motor welke is uitgevoerd met een enkele carburateur. De motor is gekoppeld aan een standaard handgeschakelde M40 4-versnellingsbak. Deze combinatie komt ondanks haar leeftijd nog altijd goed mee in het dagelijkse verkeer. Technisch gezien is de auto in nette, standaard staat. De remmerij en de ophanging zijn in nette staat.

Wij lopen alle auto’s na middels de Lotte Periodieke Keuringslijst (LPK). Op deze lijst staan ruim 50 technische punten waarop de auto wordt gecontroleerd en in kaart wordt gebracht. Middels deze lijst zijn wij in staat u een helder en transparant beeld bij deze auto te geven. De LPK-lijst is op aanvraag voor deze auto beschikbaar. 
 
Kom deze prachtige Volvo Amazon bekijken in onze showroom. Wij hebben altijd minstens 30 klassieke Volvo’s op voorraad.
 
Volvo Lotte is specialist in Onderhoud, APK, Restauratie en Verkoop van klassieke Volvo’s. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00. In de avonduren en op zaterdag zijn wij enkel op afspraak geopend.
 
Volvo Lotte, voor liefhebbers, door liefhebbers.